КРАЯТ НА СВЕТА В 6 СЦЕНАРИЯ

КРАЯТ НА СВЕТА В 6 СЦЕНАРИЯ

Не питайте "дали", а "кога"?
Няма как напоследък до всеки да не са достигнали сърцераздирателните вопли на хора, които искат да спасят света. Те идват от къде ли не, казват какво ли не, но всичко се свежда до едно: ако ще правим нещо, за да спасяваме света, сега му е времето. Музиканти и актьори, като хора с повишена чувствителност излизат по сцени и се изяват както могат, но всичко, събрано в няколко думи, звучи така: "Да спасим Земята!" Учудвайте се колкото щете на този възглас или го възприемайте като поредната екстравагантност, но времето, в което все още може да се спаси Земята е сега. Изпуснем ли го, връщане няма.
Какво знаят в повече от нас тези, които се опитват да ни събудят за идващото? Няколко ужасяващи фактора, но не е извинение, че те знаят, а ние - не. Ако се поровите в паметта си, ще разберете, че и вие знаете, но понесли кармата да оцелявате в едно прокълнато място, сте прегърнали единствено идеята да оцелеете. Но както прииждащите събития ще ви принудят да разберете, това не е спасителна идея, тя трае кратко и дори да донесе физическо оцеляване, то ще е мъчително и кратковременно. Сега ситуацията на слепеца, все едно дали сте нормално или нахално богати - без значение са начините, по които сте придобили това - откраднато, реституирано, приватизирано чрез измама, насилие и натиск, се обръща срещу всеки. Хаосът във всяко общество, каквото е и нашето, носи единствено мътилка, която затъмнява сетивата, а щом не виждате, догонва ви участта на жертви. Засега само отсъствието на хаос в онези общества, които временно са го преодолели, държи отворени очите на тези все по-големи групи от бойци за оцеляването на планетата. Натрапва се обаче тъжния въпрос - има ли все още нещо за спасяване и можем ли да го спасим от самите себе си?
Тук, за да не си правите никакви илюзии, ви припомням как всъщност стоят нещата със спасяването на света:
СЦЕНАРИЙ ПЪРВИ:
Пренаселеността е вулкан, който си дреме до някакъв момент. До тогава населението се радва на живота и изяжда всичко по пътя си. Откакто сме се появили на тази планета обществата ни се занимават с войни, раздори, кражби, убийства, интриги, някаква злощастна игра, в която победителите не ги съдят. То и няма кой да ги съди, понеже всички сме се вживели в ролята на конкистадори и да воюваме и се избиваме, все едно физически или морално, някак си е в кръвта ни. И тъй, побеждаващите по-слабите, изяждат и тяхната храна, изпиват и тяхната вода, и ги превръщат в роби или както е по-модерния термин - обслужващ персонал. Обслужващият персонал, естествено, също си води тайна или явна битка, конфликтите и омразите се задълбочават с всичко произтичащо от това. В подножието на вулкана всички са забравили, че той ги наблюдава търпеливо и неотклонно. Нещо повече, целият му склон е пошло обраснал с хотелчета и спа центрове, прокарани са лифтове и ски писти, всичко е изпосечено, маркирано, прокаран Интернет и сателитна телевизия. Цялата тази досада е наречена цивилизована луксозна обстановка и глупаците доста се гордеят с нея.
В края на сценария на вулкана му писва от лазещите по склоновете му жители на 21 век, които завинаги са забравили, че не са сами на тази планета, че тя и Планетарния Дух са, Слава Богу, живи, че тя не принадлежи само на нашия вид, а на всяка буболечка, прашинка и тревичка на нея. Вулканът започва да разговаря с нас с езика на лавата и земетресенията, с тоновете вулканична пепел, затулващи слънцето, които в близките месеци ще ни уморят от глад и студ. Когато му дойде времето, попитайте тогава майсторите на свръхтехнологиите още ли са толкова горди от постиженията си да замърсят ефира с излъчвания, да ни зомбират, пробутвайки ни реклами, хапчета, храна и начин на живот, да ни оплитат в мрежата на Интернет, да ни превърнат в удобно замаяни и прогресивно оглупяващи същества. Задайте им въпроса колко начина измислиха да надмогнат вулкана и трагедията, която ще настъпи след като той заговори с нас на своя език? Няма да получите отговор, бъдете сигурни, защото водачите на хаоса, които ни забъркаха в тази каша от технологии и лъскави повърхности, наричана прогрес, са също толкова уплашени, ограничени и безпомощни същества, оправдаващи се, че са искали само слава и пари, като всички останали.
Попитайте още как стана така, че цивилизацията ни тръгна именно по пътя на тромавото, съсипващо планетата нещо, наричано технически прогрес и къде ни беше умът, за да го позволим? Обратното, радвахме се на компютрите и автомобилите, на всяка тровеща въздуха машина, а охладителите на бирата ни - хладилниците превърнахме просто в наша дясна ръка. Но, въпреки че вече да се говори за парниковия ефект, предизвикан от фреоните на именно тези хладилници, просто не е модерно, това е факт. Технологиите ни съсипаха естествения филтър, които само допреди век ни предпазваше и да се постои на слънце не беше коварно приключение. Над главите ни, до самите дълбини на атмосферата, всичко ври и кипи, там е натъпкано с всякакви силно радиоактивни, проникващи от космоса лъчения, които вече отдавна съсипват телата ни - потвърждание е ракът, морящ всеки пети жител на Земята. Това също е едно от нещата, които знаят призоваващите да спасим Земята.
Другото, което зная, е че милиардното население трябва да пие вода, да диша, да се храни. Всеки от трите подарени ни от Създателите компонента вече е силно отровен, натъпкан с Менделеевата таблица, емулгатори, оцветители, набухватели, консерванти, всички тези подли неща, измамно описвани като невинни Е-та.
Подозирам, че така събраните в прилежни редове причини за възгласите да се спаси Земята, никак няма да ви харесат. Повечето от вас, просто ще откажат да се замислят над тях, ще тикнат този вестник настрана и ще продължат по делата си. Но те не подозират, че Сценарии едно е вече в ход и всичко, което ще се случи няма да ни е причинено от никой друг, освен от нас, а и да го осъзнаят, нима могат да сторят нещо?
Нима е възможно да се откажем моментално, в този момент от автомобилите си, самолетите си, совалките си, машинарията си, тех нологиите си? Да се върнем към първобитните условия! Разбира се, че е невъзможно. Впрочем само отказът от това - веднага, в тази минута, може би ще ни даде някакъв шанс и това не съм го измислила аз, а стотиците - тайни и явни комисии в тайните си и явни доклади, станали достояние на тези, които прегракнало се провикват да спасяваме Земята.
СЦЕНАРИЙ ДВЕ:
Така или иначе катастрофата ще се случи, ледниците се топят скоростно - също резултат от технологиите ни, нивата на океаните се вдигат и заливат крайбрежните територии. Населението се натъпква във вътрешността, но там пък, освен пренаселеността, рязко действат факторите слънчева радиация, отровен въздух, отровена вода и произтичащите от това злоба, омраза, граждански войни за територии, вода и храна. Финалът на този сценарий е като при Сценарий първи.
СЦЕНАРИЙ ТРИ:
Някой взривява атомно оръжие, понеже то е толкова много, че все някога ще се случи. Другите почват да се отбраняват и взривяват други атомни оръжия; верижната реакция тръгва. Финалът повтаря този на Сценарии едно и две.
СЦЕНАРИЙ ЧЕТИРИ:
Любителите на технологии се опитват накрая да направят нещо полезно. Лудата им идея е да заселят Луната, а защо не и Марс, а защо не и друга нещастна планета, която ще повтори пътя на Земята, понеже ние пак ще сме там, а не познаваме друг начин да съществуваме, освен да колонизираме, докато не се разпаднем под бумеранга на собствените си грешки. Няколко кораба, натоварени със самообявили се за свръхумни и свръхценни свръхбогаташи, отиват до Луната, а защо не и до Марс, и там опитват да живеят. Под краката им е нашата Земя, която някои се опитваха да спасят, но това стана, когато беше вече много късно, и когато, дори и да ги чуеше някои, той вече наистина не можеше да направи нищо.
СЦЕНАРИЙ ПЕТ:
Каквото има да се случва, ще се случи. Оцеляват малцина, избрани от Създателите, които, макар да са ужасно отекчени от нас, все пак, дават шанс. Оцелелите ще трябва да изберат друг път и да бягат като дявол от тамян от техническия прогрес и свръхтехнологиите. Техният път няма да е варварското унищожение на Земята и именно заради това ще бъде многократно по-труден. Те ще развиват сетивността си, ще изберат менталния начин да общуват със света, предварително признавайки, че всяка прашинка, насекомо и тревичка имат абсолютно равни прави и основание да съществува, толкова, колкото и ние. Те ще бъдат Новата Раса - умни, дълбоки, съчувстващи, Пробудени.
СЦЕНАРИЙ ШЕСТ:
Всичко това ви се струва преувеличено? Измислено? Излишно? Казвате си, че толкова пъти сме се измъквали, ще се измъкнем и сега, пиете бирата си и отхапвате парче от поредното умъртвено животно, гледате си сериали или бродите из Интернет, заканвате се или отмъщавате на нещо и някого, вкопчени яростно в реалността, понеже си въобразявате, че вие, а не тя, сте я дресирали. Вашето удобство е първата и последната ви мечта, която ще преследвате, но най-вече продължавате да дремете, превърнали цялото отпуснато ви време в Сън. Следва финалът на всички описани сценарии - никой вече няма да ви пита искате ли го или не, чухте ли онези, които настояваха да спасим Земята и отделихте ли поне секунда от ценното си време, за да помислите, или оглушахте за тях - този финал просто ще се стовари, това вече се е случвало.
Петя Димитрова
 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.