АНГЕЛСКИ АРМИИ СРЕД НАС
"Всичко видимо е свързано с невидимото.
Доловимото със слуха - с недоловимото.
Осезаемото - с неосезаемото.
А мислимото - с немислимото."
Новалис

През лятото на 2003 г. група млади американски биолози изследват дива извънградска местност. Наоколо имало няколко къщи, чиито обитатели имали навика да палят вечерен огън. В една такава вечер групата решава да слезе по-близо до празнуващите. Момчетата изщракват лентите си, а после ги проявяват. Изумлението им е голямо: на снимките освен хората се очертават и контурите на човекоподобни същества, заснети в движение. Изображенията им са контурни и съвсем ясни. Снимките са дадени за експертиза. Експертите ги обявяват за оптическо фокусничество, но не връщат негативите…

В началото на 80-те години италианският учен Лучиано Бокони се заселва заедно с екипа си и с всевъзможна измервателна апаратура на високия над 300 метра хълм в района Аренцано. Приборите улавят интензивно радиоактивно лъчение, напрегнатост на електромагнитното поле и акустични шумове в различни диапазони. Фото и кинокамери, насочени към пустото пространство или ясното небе, правят снимки във видимия и инфрачервения диапазон.
Резултатът от необичайните занимания се превръща в световна сензация: на снимките са проявени странни същества, неприличащи на нищо познато или подобни на хора. Вижда се съвсем ясно как ефирните създания пърхат във въздуха около камерите. Колегата на Бокони, д-р Джон Констебъл, им дава наименованието "критери" (от гръцки език - твари, творения). Той предполага, че те имат ефирна, етерна или плазмена структура.
Подобно на птици, те се приземяват и излитат отново и отново. Плават като делфини след въздушните кораби - самолети и атмосферни балони. Увисват над големи промишлени комплекси. По време на опасни горски пожари апаратурата на Бокони фиксира магнитни и радиационни аномалии. Едновременно с това, инфрачервените снимки показват, че над пожарите висят огромни амебоподобни обекти. Обекти с по-малки размери се плъзгат и гмурват във въздуха невисоко от земята, после се приближават към заснемащите ги фотокамери на разстояние от 4 до 6 метра, снимат се "за спомен" и отлитат бързо встрани.
Кучетата на екипа усещат приближаването на любопитните "ангели" и по техните реакции дежурният в научната база успява всеки път и навреме да включи регистриращата апаратура и да насочи обективите в правилната посока. По същия начин база на американските ВВС заснема във въздуха крилати същества, подобни на митичните грифони. Военните забелязват, че кучетата реагират по странен начин на нещо, което не можело да се види с просто око. Призрачните обекти стават очевидни едва на снимките и видеолентите.
В същото време, когато групата на Бокони се радва на необикновените гости, кандитатът на физико-математическите науки Валентин Псаломщиков провежда научни изследвания в Алазанската долина по програма на Министерство на отбраната на СССР. Проучва се възможността за дистанционно (от земята) откриване и локализиране на електрически опасните зони в облаците, които изобщо не могат да се регистрират чрез инструментални методи, включително и радиолокационни.
Измерванията се осъществяват в областта на свръхниско-честотните електромагнитни вълни в диапазона 7 - 20 Хц. Датчиците са индукционни макари, дълги повече от метър с намотка, имаща половин милион навивки и сърце от особена магнитна сплав. Закрепени върху подвижна подставка, те напомнят едрокалибрен миномет, насочен направо в зенита. Най-отчетливо устройствата улавят сигнали от обекти, намиращи се по продължението на геометричната ос на макарите.
Веднъж "зенитните оръдия" регистрирали ясни сигнали от невидими обекти плаващи бавно над тях. След минути същото е уловено и от друг датчик, разположен на няколко стотин метра от първия. От този момент "съществата" започнали да се появяват редовно.
Неидентифицираните летящи ангели понякога плавали поединично, но по-често над "минометите" преминавали цели крилати армии. Електронната апаратура ясно ги отчитала. Два съседни датчика засекли скорост на придвижване - от 10 до 60 км в час. Сменяли посоката си на движение с промяната на вятъра, следвайки въздушните течения. Нерядко обаче променяли траекторията си, независимо от тях.
За да се получи "портрет" на невидимите бил включен специален радиолокатор, работещ в милиметровия диапазон на радоивълните. Когато обектите висяли невисоко от земята, той не ги улавял. Но щом се вдигнели на височина от няколко стотин метра на екрана се появявали необичайни структури - наклонени линии или стълбове, а понякога и V-образни форми, въртящи се спирали и овални изображения.
По принцип такива обекти често присъстват на екраните на метеорологичните радиолокатори. На тях не съответства нищо видимо, нямат видима причина. Специалистите ги наблюдават отдавна и ги наричат "Ехото на Ангелите" или "Ангелски отражения". Метеоролозите предполагат, че отражатели на радиолокационния сигнал са електрически заредени вихрово-въздушни структури. Но това е само едно от възможните обяснения.
В Русия експерименти, аналогични на провежданите от Бокони, се осъществяват от Байкалската асоциация по биолокация. Тя заснема аномални явления и енергийни феномени над геопатогенни зони и други особени области в Байкал. Използва фотоматериали, чувствителни към различни диапазони на спектъра. Подобно на италианските си колеги и руснаците заснемат вертикални стълбове, черти, ивици, разноцветни дъги, разнообразни плазмоидни образувания. Някои от тях приличат на диви или митични птици, висящи над индустриални комплекси и заводски комини. Най-впечатляващи са случаите, когато те увисват над главата на смаяния оператор. Тяхното местоположение се установява съвсем точно чрез биолокационни методи и чрез снимки.
Повечето изследователи смятат, че критерите имат плазмена структура. Действително, плазменият обект на дневна светлина е абсолютно невидим, но само ако концентрацията на плазма в него е относително неголяма и нейното светене не е обусловено от топлинното светене на на неутрални въздушни компоненти (както е при кълбовидните мълнии). Плазмата обаче интензивно излъчва ултравиолет. А обикновените фотоапарати с многослойна стъклена оптика не регистрират ултравиолетово лъчение. Много рядко някои по нови модели с пластмасова оптика пропускат ултравиолет и така е възможно невидими обекти да се фиксират на фотолентата, особено ако тя е цветна.
Но да се строят хипотези засега е напълно безсмислено. Твърде малко е известно за природата и поведението на странните ангели. Учените са убедени, че започва нова ера в контактите на човека със същества от други измерения. За тях те са невидима и непозната форма на живот.
"Ангелите" твърде рядко проявяват безразличие към изучаващите ги екипи. Те висят около тях, летят нагоре-надолу и постоянно позират пред камерите. Самият Аристотел безусловно е вярвал в реалността на другите светове. Той бил убеден, че сме заобиколени и съжителстваме с невидими създания, изградени от по-фина материя. Според изследователите на паранормални явления на фото и кинолентите са заснети етерни (енергийни) и астрални същества (от други измерения). Те или са напуснали своята материална обвивка (души на мъртви хора, растения, животни) или просто нямат такава.
Може би един от най-трезвите и разумни подходи е предложен още в началото на ХХ в. от Битнер, посветил живота си на свръхестествените феномени. В книгата си "ОТВЪД ПОЗНАТОТО" той пише:
"Съгласни сме, че са възможни всякакъв тип халюцинации - както индивидуални, така и колективни. Ето защо сме принудени да приемаме за действително онова, което може да бъде удостоверено чрез физически способи, тоест без посредничеството на нашите сетива… Като доказателство за неговото съществуване могат да послужат фотографии, различни типове отпечатъци върху глина, опушено стъкло или късче хартия, фонограма или какъвто и да е реален знак".
Ангелите на Бокони и другите създания напълно отговарят на тези критерии. След като се регистрират от апаратурата и се увековечават от камерите - тяхната реалност е безспорна. 

Никита Стейн
 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.