Дата и час: 13 Яну 2025, 01:25

Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Синхроничността - кой управлява Съдбите ни! 
Автор Съобщение
Старши Магьосник
Аватар

Мнение Re: Синхроничността - кой управлява Съдбите ни!
Чудесно LUNA! Тази книга попада на хората с мечти:) Писана е като роман,но принципите са истински.Това си е учебник в художествена форма. ;) ;) Минах и през късмета на начинаещия и знаците ме съпътсваха,7 пъти съм я чела и все се разчувствам,какво е това,незнам?! А,и още нещо,тази книга я усещат само добрите хора.Питай някой,който я е чел и гледай:) Чист тест:) ;)

27 Окт 2009, 11:49
Профил
Старши Магьосник
Аватар

;)
Като магически лакмус, а ?

27 Окт 2009, 12:34
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Искам да кажа на всички нещо, което научих. Нещо, заради което си позволих лукса да загубя ценни седем години от живота си. Никога не съм си представяла, че ще напиша тези думи за любимата си ( но вече не ) книга " Алхимикът ''.
Знаците или синхроничността или там както на всеки му е удобно да ги нарича, показват единствено че си стъпил на пътя, който те води към желаното събитие. Това изобщо не значи, че получавайки синхроничност, тя те води към щастие или сбъдване на желанието. Който следва знаците ( синхроничността ) рискува много да се разочарова. А пък като разбрах и това, че Пауло Коелю е арогантен тип и почитател на един от най-злите хора в Англия – Алистън Краули, съвсем вече не му вярвам.
И като съм започнала, нека прибавя и още нещо :) И това не очаквах да го кажа. Филмът " Тайната " и още куп книги които са се навъдили напоследък с разни самоутвърждения и чудодейни блудкажи за силата на мисълта, са само за да се напечелят създателите им. Ако имаш карма да изплащаш ще си я плащаш та свят ще ти се извие и никакви самоутвърждения и визуализации няма да ти помогнат. Е, ако му дойде и си я изплатиш, може да те сполети и най-невероятното и прекрасно чудо, но до тогава...
Съжалявам, че звуча може би малко грубо и няма да се хареса на някои, които ще го прочетат, но де да беше някой ми казал тези неща преди, доста нерви и загуба на енергия щях да си спестя.
И още нещо. Познавам много хора, които се занимават с езотерика. Не от този форум, държа да отбележа. Много ми се иска знанията, които имат да им помогнат да станат здрави и да заживеят в изобилие, но защо не им се получава, незнам. Може би, защото написаното в библията ще се окаже най-верно : " Който събира знания, скръб събира ".
Нямам намерение да обидя никого в този форум. Казвам моята истина. Може би всъщност това е най-важното. Човек се учи, докато е жив 8-)

01 Май 2011, 13:50
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Тук никой не бе се обидил от това ,че се споделяме мнението , каквото и да е то ... все пак за това е форума , за да си казваме нещата , такива , каквито са ... По пътя на запознаването ми с езотериката и мистиката прочетох и чух доста неща , пълнейки главата си с какво ли не .. Мнения , позиции , твърдения , правила .. колорит ... опитвала съм да прилагам на практика много неща в изминалите 5 години . Казвам 5 години , защото преди това , като се върна назад във времето - съм била като в инкубация. Научих се не нещо много важно и то съвсем на скоро - в близката една година - и то е да разчитам знаците , които ми се дават . В действителност , знаците не винаги са били за добро , но поне съм била психически подготвена да посрещна настъпващото събитие . Дадох си сметка , че и преди съм ги забелязвала , но съм ги игнорирала нарочно , по простата причина ,че не съм искала да "видя" истината за предстоящото събитие . Просто не съм била готова да се изправя открито пред "бъдещето " ... и то ме сварваше винаги неподготвена . Книгите помагат ... по какъвто и начин да са написани ... от нас се изисква просто да ги прочетем и да си направим своя извод от тях. Някой от тях ми помогнаха да открия в себеси това ,което сега прилагам на практика и да осъзная факта ,че винаги е било в мен.Просто е било добре поддтискано някъде дълбоко в дотогава егоцинтречната ми душица.
Безспорен е факта , че напоследък започнаха да се "бълват" едва ли не комерсиални книжлета , чиято цел е единствено и само облагодетелстване на автора и издателството и почиващи на изкривена интерпретация на много мъдри мисли и учения на люде , живяли и осъвършенствали се много преди нас . Болшинството от тях дори не казват нищо съществено , а позовавайки се на така наречената психология като наука , в съчетание с някоя мъдра мисъл завоалирана във формулиравката на изреченията , служат за промиване на мозъците на хорицата . Постоянно се тръби в интернет пространсвото /превърнало се вече в незаменима част от живота ни /какво ли не по повод на духовността придружено с рекламни банери за този или онзи продукт. Всичко се свежда обаче до едно - да задоволим материалната си потребност . На пример тезите за позитивното мислене или пожелай си и ще ти се сбъдне ... :D :D :D ...Понякога дали е нужно да си чак толкова позитивен за да решиш даден проблем или по скоро трябва да се емоционално освободен ,за да можеш да погледнеш на проблема безпристрастно. Когато се освободиш от емоцията / което е адски трудно в повечето случай / , едва тогава би могъл да прецениш каво решение да намериш ...Не е нужна да се самонавиваш всеки път ,че си "позитивен" и ето виж , като мисля така , нещата ще се оправят.
Да не говорим , че понякога и аз си задавам въпроса какво всъщност значи да бъдеш "позитивен" . :lol: Може би да не мислиш ,че дадено събитие може да има и лош / по твоя преценка / край . А защо да не го мислиш , след като когато е предвиден и такъв завършек , просто ще си потготвен и за него . Много учени хора се навъдиха , много мнения се казаха . А нещата винаги опират до причината , следствието и последствието , което пак подажда причината и такааааа.....до безкрайност . Някъде ми беше казано или показано , че ние сами сме си избрали живота , който живеем и начина по който ще го живеем , но са ни дали едно много сериозно предимство и то е да имаме право на някакъв избор . Избора понякога се превръща в причина за дадено следствие и ние си носим последствията от него . Просто трябва да се научим ,че не всечко казано в книгите и други писания е най - подходящото за нашият случай . Те дават вид информация , с която ние по наш избор и преценка ще решим дали можем да се съобразим . Но докато се усетим , доста страници ще сме прелистили ;)

02 Май 2011, 10:07
Профил
Старши Магьосник
Аватар

Най-лесно се помнят моментите, предизвикали емоция. Колкото по-разстърсваща, толкова по-дълго помним събитието и свързаните с него уроци. Изключения правят моментите на шок и случките, които мозъкът маскира в някое свое закътано килерче, с цел- съхраняване на разсъдъка.
Знаците улесняват, стига да ги забележим, да ги разчетем правилно и да се сетим за предупреждението в точния момент. Истинските знаци не са тези, които крещят и се набиват в очите ни. Не, напротив, точните знаци са тези, които леко мерваш с поглед и подминаваш...Още с първата крачка, обаче , нещо е трепнало леко в теб. Въпросът е деликатен. Знаците са свързани с нашата сензитивност. Затова и голяма част от обществото са като слепи и все едно в защитна броня. Матрицата ;) не ги пуска лесно.
От друга страна: ако от малък се чувстваш различен, колкото и да го потискаш и да опитваш да си като масата, няма да успееш. Заблуждаваш ли себе си, подрязваш крилата си; как ще бъдеш щастлив ? Ще усещаш душата си угнетена. . .

03 Май 2011, 09:33
Профил YIM WWW
Напреднал Магьосник
Аватар

Здравейте,

Сравнително отдавна не бях разглеждал форума на “Свръх“.
Точно след като се върнах от кратко пътешествие, прегледах (бегло) написаното (тук) през изминалите седмици и първото, което забелязах, бяха мнения за творчеството и личността на Паулу Куелю.

Чел съм някои книги от този автор, преди години.
През 2008-а си бях купил неговата последна издадена в България книга, която той е написал след „Алхимикът“ (1990 год.)
Книгата е със заглавие „Брида“.

Романът е много приятен. Разказва се за Магията и пътя на едно момиче да разбере Дарбата си, да опознае и приеме традицията на Луната, да се докосне до традицията на Слънцето, да срещне своите учители и своята духовна половинка (момче, разбира се :)). И за много повече, което бихте усетили и разбрали при внимателен прочит.

Мисля, че би ви харесала, на някои от вас. Докато аз я четях Април 2011, си мислех за пасаж от друга книга - на вашето издателство – с дълго заглавие включващо „2012 година - живот, оцеляване и правилно поведение“. Там Ирина силно ни съветва да бързаме, активно да търсим нашата сродна душа, да копнеем и работим за срещата, да я осъществим!
Дори само в това отношение - „Брида“ на чичко Куелю, би ви била интересна, според мен ;). И с тази цел съчиних този пост.

Поздрави и бъдете здрави!

ПС: Ето една по-професионална анотация на „Брида“. А аз да потърся автора в Twitter и поне да му спомена за направената реклама :). Alles Gute!

Брида” е третият роман на Паулу Куелю, написан непосредствено след “Алхимикът”. Историята на красивата ирландка Брида, поела по пътя на духовното познание и пречистване, е историята на всеки стремящ се към истинска свобода и развитие дух. Мъдрецът, когото среща в планината, й помага да се пребори със страховете си, а магьосницата Вика разкрива пред нея скритата хармония на вселената. И двамата знаят, че Брида притежава уникална Дарба, но оставят младата жена сама да предприеме необикновеното пътешествие, което ще я доведе до неочаквани разкрития за собствената й същност и съдба, за силата на любовта и смисъла на всяко човешко действие.

05 Май 2011, 14:06
Профил
Модератор
Аватар

Благодаря !

05 Май 2011, 20:47
Профил
Напреднал Магьосник
Аватар

Странница написа:
Благодаря !

Моля, Страннице :)
С поздрави.

06 Май 2011, 15:34
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5