2010 година - ПЛАНЕТАРНА ПРОГНОЗА, Петя Димитрова, ИРИНА

Навлизаме в ярка, критична, странна година. Предстоят мащабни трансформации в отношението ни към дори най-обичайни и познати неща. Събитията, все едно около какви проблеми, от най-дребните до най-големите, ще са в известна степен непредсказуеми по простата причина, че всяко от тях прилича на конструкция от пясък, стъкло или захар. Т.е. всички процеси ще се развиват крайно неочаквано и ще се срутват по същия начин, още преди да бъдат осъзнати. Подобна тенденция засяга всичко - от личните взаимоотношения, бизнеса, здравето, планетарния климат. Съветът е: не се отпускайте, поддържайте постоянна готовност за реакция; концентрация и самоконтрол. Налага се да положим усилия да се измъкнем от обичайната ни леност и инерциално мислене, които, между другото, доведоха и до световната икономическа криза.

Кризата, която предсказахме в нашия вестник поне две години преди нейното настъпление, е толкова упорита и интелигентна, че веднага опровергава предположенията за близък добър изход. Тъй като кризите са в категорията на Хаоса, нещо, с което не можем да се шегуваме, а и не познаваме дори бегло, човешките мерки срещу нея изглеждат доста смешни и безпомощни, прилични на усилието да бодем динозавър с карфица. Главната причина за това е, че продължаваме да се надяваме стандартните мерки да ни измъкнат от ямата. Обратното, за да имаме успехи в подреждането на хаоса, са необходими крайно нестандартни мерки, но, както вече отбелязахме, ни е трудно, да не кажем невъзможно, да се измъкнем от лапите на инерцията и леността.

Събитията през 2010 г. ще ни накарат да помислим по този въпрос. Кризата има и своите добри страни, най-малкото защото ни кара да осъзнаем, че можем и без повечето неща, които така истерично ни продават рекламните кампании. Общото усещане за несигурност и опасност, която носи тя, ни подтиква към осъзнаването на факта, че всички сме част от едно цяло и няма такова нещо като отделно страдание, глад и болка. Изпитва ли го само един от нас, ще го изпитат и останалите, макар сит на гладен да не вярва. Тези азбучни истини бяха изтласкани в периферията на живота ни, доминиран изцяло от Потреблението и Забавлението. Всеки опит да се изтрият, да бъдат отхвърлени, да се формулира нова и ясна цел на съществуването ни, беше обречен.

Може да се пише още и още, но тъй като основното мислене не се е променило и винаги е обърнато само към личното оцеляване, забогатяване и лек живот, по-надолу следва списък на планетарните събития от 2010 г. Употребете тази информация както намерите за добре, ние няма да ви убеждаваме за пореден път, че промяната е нещото, което може да ви спаси. Наистина е време всеки сам да достигне до това убеждение и в този смисъл, съдбата му е вече в негови ръце.

КРИЗАТА

За провали, фалити, силно намаляване на производството в целия свят и нова вълна безработица ще има съобщения още през януари. Вторият пик на кризата се очертава през юни-юли. Обща тенденция на забавяне във всяка дейност навсякъде по света; не прави изключение и Китай. Животът сякаш замира; темповете във всяко нещо и всяка икономика, включително и американската, се забавят; ритмичността се нарушава; започват ясно очертани спадове; слаби и еднодневни стабилизации.

През тази година на повърхността ще се задържи Русия, единствено заради природните си ресурси; големите ислямски държави - заради по-скромният им начин на живот и религиозното чувство за съобщност; Индия - по същата причина; Дания, Швеция и Норвегия - заради ненарушената стабилност от миналото; Австралия, Канада - заради разумното им управление. Източноевропейските държави ще продължат да играят пиесата, която продължава толкова години. Европейският съюз като цяло ще направи драматични и смели опити да излезе от положението, но общите тенденции са валидни и за него.

БЪЛГАРИЯ:

Ще бъдем напълно зависими от това, което се случва в световен мащаб. Временно облекчаване на икономическата ситуация - края на март и първата половина на април, но след това - бурно слизане надолу. Политически решения, които ще срещнат силна съпротива отвън. Пазете се да не оглушеете от многото говорене, което ще ви залива отвсякъде. Говорене, конфронтации, скандали, кризи в управлението, стачки, оставки - след средата на годината. Разцвет на всякаква, но най-вече на дребната престъпност.

СВЕТЪТ

През 2010 г. затишието, отбелязвано през 2009 г. ще изчезне. Всеки ще се изправи срещу всеки. Реална опасност от разнообразен тероризъм, включително и в европейски държави. 1-2 атентати срещу политически лидери, някои от които със силно влияние - април или юли. Реална опасност от употреба на ядрено оръжие - в зоната на Близкия Изток, най-вероятно Пакистан. Иран някак си ще успее да се промъкне между капките и проблемите с това, което искат да спре - производство на ядрена енергия за собствени нужди, ще се проточват във времето. През годината трябва особено да се внимава с боравенето на ядрени източници - централи, военна техника, други производства. Те са реален източник на опасност.

ЛИДЕРИТЕ

Доста усилия ще им струват опитите да запазят постовете си; след май-юни обстановката ще се усложнява ден след ден. Можем да станем свидетели на цяла вълна от оставки на министър-председатели, президенти и ръководители на всякакви важни организации. Сам по себе си този факт не е вълнуващ, защото кандидати за управляващи винаги ще се намерят, отбелязваме го, защото подчертава размаха на кризата. Във всеки случай всеки опит за покушение ще носи опасност от мащабно разрастване на тероризма. Тази опасност не се отнася до страната ни.

КЛИМАТЪТ

Ако сте забелязали, напоследък имаме изобилие от организации, които ни призовават да пазим планетата, но това е като качулка след дъжд. Нашите прогнози в годините, макар и с риск да досадим на читателите, постоянно сочеха заплахата от срутването на климата, а и не пропускаха причините за него. Причините са нещо, което всеки знае, но на което никой не обръща внимание и в последна сметка те са във всеобщата алчност и пренебрежение към другите същества край нас. Това траеше дълго време, но балонът на илюзиите гръмна и идват годините, в които абсолютно всички вкупом, ще трябва да платим тежка цена. Ако някой пак ни обвини в черногледство, нека само се огледа - потопи, свлачища, разтапяне на ледниците, замърсен въздух, отровена вода, земя и храна. Наричат живота ни оцеляване в стрес, но си припомнете, че този стрес не ни е организиран от природата, а от самите нас. Харесва ли ни да живеем като мазохисти, ето въпросът, на който всеки ще трябва да си отговори. И понеже, не, не ни харесва, дали пък да не положим усилия да върнем часовниците назад, да изтрием натворените глупости и да почнем начисто. Ще кажете, че е невъзможно. Но също толкова е невъзможно да продължаваме да живеем по стария начин, забравили окончателно какво е това щастие и покой. Изход от този омагьосан кръг, очевидно ще ни предложи онова, което трябва да се случи през декември или по-рано на 2012 г.

Аномалиите ще са толкова чести, че ще се превърнат в норма. Ние се боим най-много от земетресенията, но има нещо по-страшно от тях - нахлуването на космически, а значи, непоносими за телата ни космически лъчения, заради силно изтънелия озонов слой. Те имат друга енерго-информационна и микровълнова природа, за която не сме пригодени. Възможна е и адаптация, но това ще е болезнено и трудно. Тук религиозните веднага ще извадят аргумента, че Бог няма да позволи такова нещо, Той ни пазел и т.н. Откъде накъде ще ни пази и защо му е притрябвало да се превъплъщава в чадър, за да екранира Земята? Нима, за да опази от лъченията хилядите, които се шляят и не пестят отпуснатото им време; хилядите, позволили да бъдат зомбирани, вярващи в каквото им кажат, само за да опазят спокойствието си; жителите на ужасните мегаполиси, убийците на създадени от този, които се надяват да ги опази, живи същества; оставящите след себе си мъртви сечища, превърналите в отходни ями моретата и океаните; оръжейните, химическите, генните, фармакологичните лаборатории и заводи? Само се замислете и ще видите, че Той е прав и разочаровано е запушил ушите си за нашите нахални вопли. Отказва да ни чуе,  не и след като отдавна сме забравили какво му дължим и напълно сме изтрили от паметта си онова, което е поискал от нас. Но тъй като не сме привърженици на бърборенето и преливането от пусто в празно, поставяме точката тук.

Иначе всичко ще бъде, но в пъти повече, познатото от няколко години - земетресения, потопи, свлачища, урагани, цунами, торнада. През зимата ще се редуват големи студове и августовски температури; през лятото - адски жеги и невероятни студове. Изхранващите ни растения ще трябва да положат големи усилия, за да издържат на тези ужаси и много от тях безвъзвратно ще изчезнат. Ако се хванете на лъжата, че ще ги заместят генно-модифицираните, които си били напълно безвредни, то е за ваша сметка.

И така, искате ли да направите, все пак нещо, за климата -  посадете поне пет дървета и не отсичайте нито едно; осигурете прехрана поне за няколко   бездомни същества - птица, куче, котка, каквото и да е; протестирайте без умора, когато застрояват и последните съхранени места по морето и в планините; придвижвайте се пеша, използвайте автомобила си само в наистина крайни случаи; не пилейте електричество и вода; отнасяйте се към хартията като към скъпоценност; пазете облеклото и обувките си, за да издържат повече, останете скромни в мислите, апетитите, желанията си. Ще видите, че усещането за това, че нямате достатъчно вещи, е илюзия. И ако си зададете и отговорите наистина на въпроса - от какво, все пак, имам нужда - това ще е победа. Ако така постъпи всеки един, може би Той ще го разбере и ще обмисли онова изпитание, което ни изпраща за 2012 г.

Кураж и Светлина!

Ваша ИРИНА

 

 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.