МОЖЕ ДА ВОДИТЕ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С РАДОСТ
Много от вас търсят мир и вътрешна цялостност. Повечето осъзнават, че мирът се изгражда вътре във вас, а външния свят е едно символично представяне на това, което носите в себе си.
Има различни пътища и възможности да живееш на планетарно ниво. Има път на Волята, път на Борбата, но и път на Радостта и Съчувствието.

Радостта е като вътрешна песен, която звучи във вас през целия ден.
Какво внася радост в живота ви? Знаете ли? Осъзнавате ли нещата, които ви правят щастлива? Или сте дотолкова заети с изпълнението на ежедневните си задължения, че отлагате това, което би ви донесло радост за неопределеното бъдеще? Пътят на радостта се отнася до настоящото, не до бъдещето.
Много от вас в ежедневието си запълват времето си с активности, определени от личността, а не от душата. Сигурно сте възпитавани, че с постоянната си заетост ще развиете себеуважението си. Но има два аспекта на заетост. Ориентираната към личността активност често почива на "трябва" и не служи на по-висша цел, докато ориентираната съобразно душевната нагласа активност винаги изпълнява едновременно и една по-висша цел.
Истинската радост се създава когато действате съобразно вашето вътрешно чувство и осъзнавате кой сте.

Може да има множество причини защо не можете веднага да промените живота си. Но ако не си изградите основанията - как и защо можете да го постигнете, промяната винаги ще си остане визия за бъдещето и вие никога няма наистина да прекрачите пътя на радостта. Голямото предизвикателство е да намерите своя баланс и да привлечете към себе си онези неща, които са в съзвучие с вътрешната ви същност.
Дали не сте изградили живота си така, че другите да ви "дърпат и разкъсват", с което времето ви е изпълнено, но не с нещата, с които вие бихте искали? Имате силата да се справите с тази драма. Просто проявете съчувствие с истинската си вътрешна същност и с чувството си за вътрешна свобода.
Много от вас са си "осигурили" един, наистина лишен от радост живот, защото се чувстват "длъжни" на другите; защото смятат, че на тях самите им е необходимо да се чувстват "потребни" на другите или защото се мислят за жертви на една или друга ситуация.

Предизвикателството в Пътя на радостта се състои в това,
да си подсигуриш свободата.
Всеки е свободен. Може да сте започнали дейност на широко поле и сте направили живота си зависим от определени успехи и форми. Но по пътя на радостта не трябва да допускате тези форми, ваши собствени постижения, да ви дърпат назад, трябва чрез тях да съумявате да израствате. Ако нещо, което сте създали - работа, лични отношения или нещо друго - вече не ви доставя удоволствие, обърнете се навътре към себе си и се попитайте, защо смятате че трябва да поддържате нещо, което не ви носи радост?
Често смятате, че не заслужавате нещо, което вътрешно много искате. Няма такова нещо като "не заслужавам". Всеки има активна възможнаст да си представи нещата. Тези представи формират изхода от положението в което се намирате в момента. Тези представи могат да бъдат врата към страданието, но и врата към радостта, ако така искате.
Слушате ли дългите оплаквания и истории, които отслабват енергиите ви, въпреки че ви се иска да ги прекъснете? Срещате ли се с хора "защото трябва"?
Пътят на съчувствието не ви задължава да обичате всеки, независимо от това което той върши, или което той е. Той учи да виждаш всеки в неговата истинност и да признаваш всичките му проявления; учи те да се запиташ би ли могъл да помогнеш с нещо или да го излекуваш - ако не можеш, то времето с този човек само ще отслабва енергията ти. Някои от вас помагат на другите винаги и изпитват при това само раздразнение. Може би се чувстват длъжни да правят това. Като че ли няма друг изход освен да слушат сърцераздирателните им истории и желания да напреднат. Ако помагате някому и няма напредък, трябва сериозно да се замислите дали наистина му помагате и дали този човек въобще е в състояние да приеме помощта ви.
Към Пътя на радостта принадлежи и способността да приемаш. Можете да се обградите с любов и внимателни, мили приятели и да имате здраво, жизнено тяло, ако това искате. Има толкова много ценности, за които човек трябва да е благодарен. За да получаваш повече, първо трябва да оцениш и да благодариш за това, което вече имаш. Радвайте се и на най-семплите неща - на цветята, на стоплящата сърцето детска усмивка, и ще установите, че вселената ще ви дарява с все повече радост.
За онези от вас, които имат парични проблеми или искат да си намерят работа, която да вършат с любов - бяхте ли готови да поемете риска, за да вършите това, което ви доставя радост? Бяхте ли готови да се доверите на вселената, че тя ще ви даде шанс? И още по-важно - бихте ли могли правилно да се разпоредите с парите, тогава, когато те дойдат? Бихте ли имали чувството, че сте компетентни за това?

Пътят на радостта изисква да се научите да цените самите себе си и да обръщате внимание на това, с какво запълвате времето си.
Ако всеки един би употребявал своето време така, че самият той, и човекът, с когото е, да могат да извлекат от него най-доброто, само за един ден светът би изглеждал по коренно различен начин. Важно е да прекарвате времето си по начин, който служи на вашето най-висше добро. А ако нещо не благоприятства най-висшето ви добро, то гарантирано не способства за развитието и добруването нито на останалите хора, нито на планетата.
Може да се запитате какво бихте могли да направите тук, което би ви донесло радост. Всеки от вас върши някои неща с голямо удоволствие. Няма човек, който да не прави поне едно нещо наистина с удоволствие.

Чрез нещата, които извършвате с удоволствие
Вашият Висш Аз ви показва за какво сте тук.
Сега може би си мислите че вие обичате да си четете и медитирате, но не това е пътят, по който ще си изкарате прехраната. Но ако веднаж си позволите да се успокоите, да почетете и помедитирате, пред вас би се открил път. Много често вие се съпротивлявате точно на това, което бихте правили с най-голямо удоволствие. Всеки в духа си чува нежните наставления за следващата крачка. Може да е и нещо много просто, като например да позвъните на някого или да прочетете някоя книга. Може да е нещо много конкретно, светско, което не изглежда свързано с по-висшите ви визии. Не забравяйте, че следващата стъпка винаги ви е показана. Когато дойде мисълта за това, то винаги е нещо просто, нещо очевидно, което ще ви достави удоволствие.
Всеки от вас знае какво би правил утре с удоволствие. Като се събуждате, попитайте се как бихте искали да изградите този ден, за да бъде той радостен и красив.Станете с усмивка, вместо с мисълта, че ще трябва да издържите още един ден. Не се концентрирайте върху проблеми, които стоят за разрешаване.

Ще изживеете радост само тогава,
когато се концентрирате върху радостта
и не се задоволявате с нещо по-малко.

Как изглежда по-висшата ви визия и как ще я откриете в живота си? Повечето от вас се оставят ненужно да бъдат отвличани от нея. Ако отделяте само по пет минути дневно, за да се запитате какво ви носи всяка среща, всяка личност или всеки телефонен разговор и дали те наистина отговарят на вашите собствени по-висши цели или само ви крадат от времето, след месец ще бъдете на на пътя на вашето предназначение и ще ви се разкрият възможности да удвоите приходите си. Естествено, важно е да следвате и действате само съобразно собствените си разбирания.
Ако не познавате пътя си, може да си изградите един символ за този път. Представете си го като топка от светлина, която държите в ръцете си. Поднесете я към сърдечната си чакра, след това към коронната чакра на върха на черепа и я изпратете по-нататък към душата си. Символът скоро ще приеме форма. Ще установите, че дори само с мисълта за вашата по-висша цел започвате по магично-магнетичен път да преструктурирате деня си. Изведнъж приятели, заемали до момента голяма част от времето ви, вече няма да са ви интересни, тъй като ще се появят нови приятели и ще се променят отношенията със старите познати.
Съчувствие означава да уважаваш и зачиташ себе си и да цениш времето си. Вие никому не дължите вашето време. Ако поемете отговорността за себе си и установите, че сте изключителен и прекрасен човек, светът ще ви потвърди същото.

За всеки човек има смисъл и цел да бъде на тази Земя

Вие не сте тук за да извършите само едно дело. Всичко, което постигнете ще бъде от своя страна част от една крачка, въвеждаща следващото стъпало на еволюцията. Всяка опитност се интегрира в предишните опитности. Много от вас се намират на странични пътища и се пробват в нови, привидно несвързани дела, за да могат, пътувайки нагоре да се усъвършенствуват, придобивайки допълнителни умения. Други намират точно определена форма, в която да извършват работата си. Трети са тук, за да развият визията си за вътрешен мир и осъзнават това като своя задача.
Не оценявайте смисъла съгласно разбиранията на другите, респективно - съгласно изградените от обществото норми. Може да сте тук, за да развиете вътрешен мир и да излъчвате точно това качество, за да стане то достъпно и на други. Може да сте тук, за да изследвате света на интелекта или този на търговските отношения, за да подпомогнете мисловните форми за земята на това ниво. Съчувствието е отвъд всеки опит за оценка. То означава просто да можеш да приемаш. То е способността да оцениш Аз-а си и да обичаш, да следваш по-висшето си предопределение, както и да се представя то.
Всъщност почти непрекъснато в света има напрежения, но за този, който се стреми към позитивното и е готов да поема отговорността за това, което прави, се разкриват невероятни възможности. Всички онези, които действат по интуиция, които влияят оздравяващо и се намират на пътя на радостта разполагат с енергия. С тази енергия се открива и възможността сега да се живее в един свят на радост и пълнота.
Много от вас в момента правят огромни крачки. Изживяват ускорено развитие, за да могат да учат и лекуват другите, които ги следват. Някои, например авторите и писателите са изпреварили с години колективната мисъл-форма, тъй като е важно книгите им да отговарят на духа на времето тогава, когато излязат от печат.

Всеки, четящ тези редове, е пионер,
Тъй като тази информация не би ви привличала,
Ако не бяхте изпреварили времето си.

Може би усещате промяната в енергията на планетата. Който е готов да се обърне нагоре и там да намери своята визия, ще установи още по-голямо ускорение в живота си. Ако сте на мнение, че и сега това, което вършите ви е много - внимавайте! Нещата ще се развиват още по-бързо и мъдростта и дарбата да отличаваш нещата ще стават все по-важни за вас. Осмисляйте всеки един ден точно и преценявайте дали е преминал съобразно вашите по-високи цели.
Понякога е особено трудно да кажеш "не" на някого, който има нужда от помощ. Но ако на хора, намиращи се в криза им оказвате постоянно внимание, с това само им потвърждавате, че винаги, когато те предизвикат криза, ще получават неизменно вашата подкрепа. Искате ли останалите да уважават и ценят вашето време, дайте им да разберат това. Възнаградете ги, когато те се съобразяват с това.
Светът в момента преживява дълбока промяна и нещата се ускоряват непрекъснато. Може би вече го усещате. Хората, които не са ориентирани към своя по-висш Аз, ще срещат големи проблеми. Други ще определят този период като най-щастливия в живота си, а на някои той ще се стори най-тежкият. Ако сте от тези, които усещат периода като най-добър, грижете се за останалите от Вашето обкръжение. Вместо да съдите или да се отдалечавате от тези, които имат проблеми, може да им изпратите любов и после просто да отпуснете.
Ако с други - било то чужди, или с любим партньор, попаднете в борба за власт, обърнете се към по-висшия си Аз. Задръжте за миг, вдишайте дълбоко и не се оставяйте да бъдете повлиян от желанието на другия за стълкновение. Спомнете си, че това е неговото, а не вашето желание.
В тези времена на увеличаващите се вибрации трябва да се научим да не се оставяме да бъдем въвличани чрез третата чакра -соларплексуса, в енергиите на други хора. Много от това, което хората възприемат от другите идва от соларплексуса, център на властта и емоциите. Много от предизвикателствата по пътя на радостта ще се състоят в това да избягваш борбите за надмощие и да действаш от дълбоко съчувствие. Ако някой от приятелите ви реагира остро или неприязнено, зъдръжте за миг и се опитайте да почувствате с него и да видите живота от неговия ъгъл. Може би тогава ще разберете неговата умора и отбранително поведение, които нямат нищо общо със самия вас, тъй като вие сте просто една допълнителна фигура в неговата пиеса. Колкото повече ви се удава да наблюдавате отвън нещата и да не се впускате в борби, толкова повече мир и пълнота ще изпитате в живота си и толкова по-бързо ще ви се удаде да лекувате други, действайки съчувствено от вашето сърце.
Обърнете се за миг навътре и се попитайте какво бихте могли да направите още утре, за да прибавите радост в живота си. Попитайте се как можете да отстраните от живота си някоя от борбите за надмощие или други, крадящи енергията ви неща. Какво можете да направите, за да е възможно още утре да разполагате с малко повече време за

достигане на вътрешния мир?

Има толкова много неща, за които може да бъдете благодарни - буден дух и неограничен потенциал. Имате способността да осъществите наистина всичко, което искате. Единствените граници са тези, които сами си поставяте. Сутрин, когато се събуждате, си спомнете за вашата свобода! Запазете по-висшите си визии и живейте най-щастливия живот, който можете да си представите!

Мая ГАЙДАРОВА
 

Абонамент

ПОДНОВИХТЕ ЛИ АБОНАМЕНТА СИ ЗА 2022 г.?

ВНИМАНИЕ: ОТ 1 ЯНУАРИ 2022 г. ВЕСТНИКЪТ ЩЕ ИЗЛИЗА
САМО В ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!
PDF ФОРМАТ, В 24 СТРАНИЦИ.

Можете да се абонирате за него на адрес:

Валентин Р. Михов

Ж.К. "ЯВОРОВ",
бл. 24, вх. А, ап. 10

1124 - СОФИЯ

ИЗПРАЩАЙТЕ ПОЩЕНСКИ ЗАПИСИ НА ПОСОЧЕНИЯ АДРЕС
ЗА СЛЕДНИТЕ СУМИ:
  • за 12 месеца - 60 лв.
  • за  9 месеца  - 45 лв.
  • за  6 месеца  - 30 лв.
  • за  3 месеца  - 15 лв.

Единственото допълнително условие е да се изпрати конкретният E-MAIL адрес на абоната до varamih@abv.bg

Семинари

 

Ж И В О Т
И
О Ц Е Л Я В А Н Е
П Р И
П А Н Д Е М И Я

Програми за контрол на подсъзнанието
Синхронизация с реалността


......................................................

ВНИМАНИЕ: АДРЕСЪТ НА РЕДАКЦИЯТА Е :

София 1505; кв. Редута;
ул. “Попова шапка" 33, офис 2
(спирка ул. "Георги Минчев"на автобус 72. До кръстовището ул. "Ил. Драгостинов" и "Попова шапка")

GSM 0888 222 853

 

Книги

ВНИМАНИЕ: НОВ РЕДАКЦИОНЕН АДРЕС!

Новите ни издания можете да намерите в редакцията на "Свръхестественото", намираща се в гр. София, кв. Редута, ул. “Попова шапка" № 33 , офис 2
Списък с книгите можете да намерите тук

тел. 0888 222 853.

тел. 0899 967 990.

За да ги получите по пощата, изпращайте сумите с пощенски запис, върху който отбелязвайте заглавията.

За всяко заглавие прибавете 1.20 лв. за препоръчана пратка.

Изпращайте пощенските записи само на адрес:

град София - 1124

ж. к. "Яворов", бл. 24, вх. А,

за Валентин Рангелов Михов

 

Последно добавени теми.


prev-na-ang-var-12korica.jpg
Това е историята на една човешка същност, приела предизвикателството да говори Още...
alison
За контакт с отвъдното: 1 диктофон, 1 звукова програма и много обич СТОЙТЕ БУДНИ, Още...
ce-cliche-de-la-planete-rouge-montre-les.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ     МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІV част)При операция “далечно Още...
143733-salty-water-on-mars.jpg
ДАЛЕЧНО ВИЖДАНЕ                 МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІІ част) Контактите са Още...
xinsrc_b44c67c79a6f48209aa98774dba20cfc_water.jpg
МАРС, СТАРАТА РОДИНА - (ІІ част)ХРОНИКА НА КОНТАКТАПовечето хора очакват един Още...
mars-water.jpg
ВИДЯХМЕ ТОВА ОЩЕ ПРЕДИ 12 ГОДИНИ Петя Димитрова - ИРИНА Поводът да припомним Още...

Tyxo
Изграден с помощта на Joomla!. Designed by: free joomla 1.5 themes  Valid XHTML and CSS.